i.uoh.umu.2mr071.29408.202322MR071
2023-05-11T09:49:56.415+02:002024-06-15T00:00:00.000+02:00Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskapMeals and Eating in History - Food, Beverages and Hospitality<p>I kursen analyserar måltidens historiska och ekonomiska perspektiv från förhistoria till modern tid. Kursen tar avstamp i Anatolien där gravfynd ger oss en god bild av mat och måltider i förhistoriska samhällen, för att därefter fortsätta med de Mesopotamiska, Egyptiska, Asiatiska och Georgiska civilisationerna. Därefter studeras måltider i Grekland, Rom, Arabvärlden innan fallstudier i Sverige görs.</p>false15.090 hp inom ett huvudområde relevant för kost- och måltidsvetenskap varav 15 hp uppsats, eller motsvarande. Exempel på områden relevanta för kost- och måltidsvetenskap är måltids- och restaurangvetenskap, kostvetenskap, etnologi, företagsekonomi, psykologi, design, ekonomisk-historia, historia och arkeologi.uh